Home Razno ‘Seagalogy’

‘Seagalogy’

‘Seagalogy’
0
0
'Seagalogy'

‘Seagalogy’

A study of the ass-kicking films of Steven Seagal!

Još lani sam kupio ovu knjigu u jednoj od knjižara u Chicagu, nisam ni pitao koliko košta, no tek sam se nedavno sjetio da je imam, zatrpanu s još dvadesetak nepročitanih knjiga koje čekaju na red. Što me natjeralo da se sjetim i počnem ju čitati? Vijesti o Rodriguezeovom nadolazećem masterpisu 'Machete', u kojem bi se prvoj ligi, zajedno s Donom Johnsonom, trebao vratiti i gospodin ponytale – Steven Seagal osobno!

Čitatelji Ain't It Coola vjerojatno poznaju Verna, čovjeka kojeg nazivaju 'outlaw film critic' (dakle, pobratim Žutog titla :)), a Guillermo del Toro opisuje kao američko 'nacionalno blago'. Ova knjiga je Vernov osobni spomenik njemu omiljenom (uz Bronsona) akcijskom junaku svih vremena, pedantno i duhovito seciranje Seagalove filmografije, film po film, scenu po scenu, slomljenu kost po slomljenu kost. Na gotovo 400 stranica!

Podijeljena u četiri dijela, knjiga 'Seagalogy' putuje sve od prvih revolucija akcijskog filma osamdesetih do novije, STV faze i trenutno je najbolja knjiga koju mogu preporučiti iskrenim žutotilovskim fanovima stare akcije. Naravno, nije dobra kao naša, hehe, ali je svejedno jako, jako zabavna i informativna.

 

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT