Home Najave Žuti titl, Jadran Film i FEFF!

Žuti titl, Jadran Film i FEFF!

Žuti titl, Jadran Film i FEFF!
1
0
P.T.U.

u ponedjeljak na velikom platnu!

Svečano vas obavještavamo da je Žuti titl udružio snage sa studijem Jadran Film te da su pred nama lijepi dani zajedničke suradnje, na različitim poljima filmskog stvaranja. Čekajući da se zarolaju brojni drugi planovi, počinjemo s klupskim večerima, projekcijama filmova u Kino Klubu Jadran Filma (Dubrava, Zagreb), gdje ćemo već u ponedjeljak otvoriti seriju prikazivanja promocijom Far East Film Festivala, tj. besplatnom projekcijom filma 'P.T.U' (Johnnie To). Kino klub Jadran Filma jedino je Kino u Zagrebu u kojem ćete moći ne samo gledati tzv. 'žutotitlovske' filmove na velikom platnu, već u kinu možete pušiti i piti – pravo grindhouse iskustvo! Dođite u ponedjeljak da se družimo uz dobar film, a evo što kaže i službeni PR:

Pozivamo vas da u ponedjeljak, 14. travnja u 19 sati dođete u Kino klub u prostorijama Jadran filma (Dubrava), gdje će Žuti titl predstaviti Far East Film Festival (najveći festival azijskog filma izvan Azije), besplatnom projekcijom filma 'PTU – Police Tactical Unit', slavnog redatelja po imenu Johnnie To ('Izbori', 'Prognani')

ŽUTI TITL, čiji je slogan Drugačije o filmu / O drugačijem filmu, projekt je koji je zaživio 2004. godine izlaskom knjige 'Žuti titl – Drugačija filmska enciklopedija', a potom i filmskim web portalom www.zuti-titl.com. Danas pod okriljem Jadran filma, Žuti titl djeluje na različitim poljima stvaranja i promoviranja 'drugačije' filmske umjetnosti, a već nekoliko godina partner je Far East Film Festivala u Udinama (Italija), koji je za ovu godinu na festivalu osigurao i besplatni boravak hrvatskim i bosanskim čitateljima Žutog titla. Sve to povodom desete obljetnice FEFF-a, koji će se ove godine u slavljeničkom tonu održati od 18. do 26. travnja.

Udine su, dakle, već 10 godina epicentar azijskog filma – prijašnji gosti festivala bile su ikone u rangu Stephena Chowa i Takashija Miikea, a na ovu proslavu ponovo dolazi i Johnnie To. Johnnie To je svoju karijeru na Zapadu gradio upravo u Udinama, prije uspjeha na festivalima kao što su Cannes, Venecija i Berlin. To, ikona kinematografije Hong Konga, u Udinama je 1998. osvojio i nagradu publike za svoj hit 'A Hero Never Dies', a hrvatskoj je publici poznat prvenstveno po filmovima 'Izbori' i 'Prognani'.

Njegov film 'PTU – Police Tactical Unit' (2003), koji će se zahvaljujući FEFF-u u ponedjeljak, 14. travnja u 19 sati besplatno prikazati u Kino klubu Jadran filma, popularna je moderna kriminalistička prerada klasika 'Stray Dog' legendarnog Akire Kurosawe, uzbudljiva priča o otetom policijskom pištolju s čak 11 osvojenih nagrada na raznim filmskim festivalima.

Bit će to prva od niza planiranih filmskih večeri Žutog titla, koje će se održavati u Kino klubu Jadran filma. No, o svemu tome više kada se vidimo u samom klubu!

Objavite, prenesite i širite ovu vijest; dođite na projekciju i druženje; povedite prijatelje, znance i rodbinu.

Image

(1)

tags:

LEAVE YOUR COMMENT