Home Najave Trieste Science + Fiction

Trieste Science + Fiction

Trieste Science + Fiction
0
0

Trieste Science + Fiction / International Festival of Science-Fiction multidisciplinaran je događaj koji okuplja fantastičnu i znanstveno-fantastičnu žanrovsku produkciju s fokusom na nove medije u filmu, televiziji, umjetnosti i zabavnoj industriji.

Današnji festival svojevrsni je nastavak The International Film Festival of Science Fiction iz šezdesetih godina. Studeni je mjesec koji u Trstu okuplja zaljubljenike i tvorce znanstveno-fantastičnih djela i uz projekcije, prezentacije, tribine i premijere, obećaje zabavno druženje. Uz feštu žanrovštine, cosplaya i bogatog programa, festival je poznat i kao lansirna rampa mladim nadama, a brojni poznati gosti sudjeluju u savjetovanju te izboru najboljih. Od većih faca koje su se ukazale u Trstu spomenimo samo neke – Dario Argento, Pupi Avati, Lamberto Bava,  John Landis, Christiane Kubrick, Terry Gilliam, Moebius,  Enki Bilal, Joe Dante, Roger Corman, Sir Christopher Lee, Roger Romero i Carlo Rambaldi.

Nekad smo u Trst išli po traperice, tenisice i drugu obleku, a danas se tamo ide na es-ef. Ovogodišnji Trieste Science + Fiction traje od 5. do 9. prosinca.

Više detalja potražite na službenim stranicama festivala.

(0)

Marko Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

LEAVE YOUR COMMENT