Home Najave Program Kic Art kina (18. 2. – 24. 2. 2013.)

Program Kic Art kina (18. 2. – 24. 2. 2013.)

Program Kic Art kina (18. 2. – 24. 2. 2013.)
2
0

Na programu Kic Art kina (Preradovićeva 5, Zagreb), možete pogledati tri zanimljiva filma: 2 Days in New York, Submarine i Tambien la Lluvia.

Također i kiša (2010)
Također i kiša (2010)
TAKOĐER I KIŠA / EVEN THE RAIN / TAMBIEN LA LLUVIA
2010, 103 min
Drama, povijesna drama
Španjolska | Meksiko | Francuska

Redatelj: Icíar Bollaín
Uloge: Gael García Bernal, Luis Tosar, Karra Elejalde

Španjolski redatelj Sebastián sa filmskom ekipom u Boliviji, u Cochabamba području, snima film o Kristoforu Kolumbu, njegovim prvim istraživanjima i načinu na koji su Španjolci tretirali Indijance u to vrijeme. Producent Costa izabrao je ovo mjesto, jer je proračun filma mali i ovdje on može zaposliti jeftine glumce i lokalne statiste. Stvari idu glatko sve dok sukob oko privatizacije vodoopskrbe ne eruptira. Problem je u tome što je jedan od lokalnih aktera filma, vodeći aktivist u prosvjednom pokretu.

Icíar Bollaín Pérez-Mínguez je španjolska glumica, redateljica i spisateljica. Njezin film Te Doy Mis Ojos (2003.) osvojio je sedam Nagrada Goya, uključujući onu za najbolji film. Njezin film iz 2010. Tambien la Lluvia izabran je za španjolskog kandidata u kategoriji Najbolji strani film na 83. dodjeli Oscara.

2 dana u New Yorku (2012)
2 dana u New Yorku (2012)
2 DANA U NEW YORKU / 2 DAYS IN NEW YORK
2012, 96 min
Komedija
Francuska | Njemačka | Belgija

Redateljica: Julie Delpy
Uloge: Julie Delpy, Chris Rock, Albert Delpy

Marion je prekinula sa Jackom (Dva dana u Parizu), i sada živi u New Yorku s njihovim djetetom. No, kada je njezina obitelj odluči doći posjetiti, različite kulturne pozadine njezinog američkog dečka Mingusa, ekscentričnog oca Jeannota i sestre Rose koja odlučuje povesti Marioninog bivšeg dečka, kao i nadolazeća izložba fotografija koju Marion organizira, recept su za eksplozivnu mješavinu.

Julie Delpy je francusko – američka glumica, redateljica, scenaristica i pjevačica. Studirala je režiju na New York University’s Tisch School of the Arts. Režirala je, napisala i glumila u preko 30 filmova, uključujući Europa Europa (1990), The Voyager (1991), Three Colors: White (1993.), Before Sunrise (1995.), Before Sunset (2004.), i 2 Days in Paris (2007.) Nominirana je za tri Nagrade César, dvije nagrade Online Film Critics Society te za jednog Oscara.

Podmornica (2010)
Podmornica (2010)
PODMORNICA / SUBMARINE
2010, 97 min
Romantična komedija
UK | USA

Redatelj: Richard Ayoade
Uloge: Craig Roberts, Sally Hawkins, Paddy Considine

Oprezni Oliver se bori sa svojom vlastitom popularnošću u srednjoj školi. Kada ga zapazi tamnokosa ljepotica on odluči postati najbolji dečko na svijetu. U međuvremenu, uzdrmani odnos njegovih roditelja još je lošiji kada se ukaže majčin bivši dečko. Oliveru je u planu uskoro izgubiti nevinost ali i osigurati da njegovi roditelji ostanu skupa…

Richard Ayoade je engleski komičar, glumac, pisac i redatelj, poznat po svojim ulogama Deana Learnera u Garth Marenghi’s Darkplace i Mauricea Mossa u The IT Crowd.

—–

Ulaznice na sve projekcije: 15 kuna

Više o programu Kic art kina saznajte na:
http://www.kic.hr/kino.php

Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5

(2)

Marko Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

LEAVE YOUR COMMENT