Home Najave Brian Yuzna i Cormanova škola na Grossmannu

Brian Yuzna i Cormanova škola na Grossmannu

Brian Yuzna i Cormanova škola na Grossmannu
0
0
Žuti titl, Grossmann i Brian Yuzna u Cannesu

Žuti titl, Grossmann i Brian Yuzna u Cannesu

Popis gostiju za ovogodišnji Grossmann se povećava, a na njemu je još nekoliko atraktivnih imena, uključujući i Briana Yuznu

Legendarni producent i redatelj, čovjek koji stoji iza klasika kao što su ‘Re-Animator’, ‘The Dentist’ i ‘Society’, dolazi u Ljutomer na Grossmann, festival filma i vina. Nakon tulumarenja s Grossmannovcima u Cannesu, Yuzna je otkrio da je porijeklom Slovenac te je obećao festivalu pokloniti 35-milimetarske kopije svojih filmova – kopije koje će se prikazivati upravo tijekom Grossmanna.

Dolazak velikog, jednog i jedinog Rogera Cormana smo već najavili, no nismo rekli da će Corman održati ‘Little Workshop Of Horrors’, radionicu snimanja filmova s malim budžetom i vremenskim ograničenjima. Radionica će imati natjecateljsku prirodu, a oni koji budu snimili najbolji film mogu očekivati ne samo pohvalu velikog Cormana, već i 300 eura novčane nagrade!

Dio festivala posvećen vinu pohodit će Željko Malnar i njegova ekipa iz ‘Noćne more’, koji će kao predstavnici Republike Peščenice svečano otvoriti i svoju ambasadu u Sloveniji, a osim njih, u tom dijelu programa gostovat će i legendarni šahist Anatoly Karpov.

Festival se održava od 9. do 16. kolovoza, ovog puta ne samo u Ljutomeru, nego i u Murskoj Soboti.

Naravno, i ove godine možete slati svoje filmove za natjecanje u programu festivala (program je proširen i na glazbene dokumentarce), a sve detaljnije informacije i formulare za prijave potražite na www.grossmann.si
Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT