Home Knjige ‘Nightmare USA’ – filmska knjiga godine

‘Nightmare USA’ – filmska knjiga godine

‘Nightmare USA’ – filmska knjiga godine
6
0
'Nightmare USA'

‘Nightmare USA’

Ako ove godine planirate kupiti samo jednu filmsku knjigu, neka to bude ova. Ako planirate kupiti dvije, neka i jedna i druga budu ova. Jedna za policu, a druga za ostavljanje packi po koricama. Ako kupite i treću, sigurno ćete naći nekoga koga ćete oboriti s nogu ako mu je poklonite…

Drugim riječima – ako vas zanima nezavisni filmski horor u zlatnom razdoblju od 1970. do 1985. godine, ne tražite dalje svoj izvor informacija, jer 'Nightmare USA – The Untold Story Of The Exploitation Independents' je epohalna enciklopedija koja vrijedi svake potrošene lipe.

Stephen Thrower, autor nekolicine knjiga o horor, giallo i eksploatacijskim sadržajima, ovog je puta prikupio materijala za 528 stranica velikog formata, uzbudljivu i dobro napisanu ekspediciju kroz nezavisni horor, u obliku informacija, recenzija, eseja i intervjua, s brdom crno-bijelih i kolor ilustracija (fotke iz filma, reklamne grafike, rijetke fotke iz privatnih albuma…).

A najbolje od svega, to je samo prvi volumen!

'Nightmare USA' izdao je FAB Press (a tko drugi?), na čijim ćete stranicama pronaći sve potrebne informacije. I da, naručite odmah, jer u trenutku kad sam je ja pripazario direkt od izdavača, već je bila rasprodana na Amazonu i većini web knjižara. Jebiga, ipak je riječ o knjizi koju mora imati svako kućanstvo, na stalaži uz kuharice i Atlas.

(6)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT