Home Knjige GONZO – Pisanje, droga & rock’n’roll – knjiga u prodaji!

GONZO – Pisanje, droga & rock’n’roll – knjiga u prodaji!

GONZO – Pisanje, droga & rock’n’roll – knjiga u prodaji!
3
0

ImageU prodaji je nova knjiga Velimira Grgića, u izdanju Šarenog dućana!

Kako je jedan pijani, drogirani i do zuba naoružani genije pisane riječi u isto vrijeme promijenio svijet novinarstva i ušao u povijest politike i popularne kulture?

Hunter S. Thompson i njegovo ratoborno, maštovito, urnebesno i utjecajno gonzo novinarstvo jedan su od najvećih literarnih i novinarskih fenomena 20. stoljeća, ali ujedno i jedan od rijetkih velikih 'američkih mitova' o kojima se u Hrvatskoj ne zna gotovo ništa. Do sada, kod nas se u izdanju Šarenog dućana pojavio samo 'Strah i prezir u Las Vegasu', roman/gonzo reportaža po kojoj je snimljen i istoimeni film – nažalost, mnogim fanovima ovog filmskog hita s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi cijela je priča, čija je 'Las Vegas' samo jedna od 'epizoda', posvemašnja nepoznanica.

Hunterova karijera vodećeg lovca na američki san proteže se kroz sve ključne političke i popkulturne etape suvremene povijesti SAD-a – Hells Angelse i acid revoluciju šezdesetih, korumpirani sustav pokojnog američkog predsjednika Richarda Nixona i Vijetnamski rat; beatnike, hipije, rock'n'roll i psihodeliju. Drugim riječima: povijest gonzo novinarstva povijest je 'američkog 20. stoljeća'.

'GONZO – Pisanje, droga & rock'n'roll'
knjiga je zamišljena i pisana poput skripte za nepostojeći predmet novinarskog fakulteta, neambiciozna kompilacija, usputna analiza i sažeti informativni punkt, ali i zabavna i nerijetko impresivna biografija jedinstvenog frika s cigaršpicem u gubici, često kontradiktorno zaljubljenog u anarhiju, kaos i slobodu, koliko i u vatreno oružje i konzervativne vrijednosti američkog Juga.

Cijena samo 49 kuna!

U svim boljim knjižarama – SADA!
(a uskoro i u prodaji na Webu)


www.velimir-grgic.com

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT