Home online kino Mexican Narco Cinema (2011)

Mexican Narco Cinema (2011)

Mexican Narco Cinema (2011)
1
0

Mi imamos mnogos problemos...
Mi imamos mnogos problemos…
Legendarni Shane Smith za Vice istražuje gerilsku meksičku filmsku produkciju, a kroz razgovor s najpoznatijim ikonama (glumci čije filmografije broje preko tisuću naslova) i s demonstracijom vlastitih glumačkih sposobnosti u nastavku najpoznatijeg blockbustera narko-kinematografije ‘El Chrysler 300’, razotkriva biznis-model filmaša iz Tijuane koji “za kikiriki” proizvode akcijske naslove čiji su sastavni djelovi droga, narko karteli, prostitucija, policija, kamioneti i jako puno eksplicitnog nasilja. Inspiracije im ne nedostaje, obzirom na ratno stanje u državnoj borbri protiv kriminala i korupcije, a nerijetko se služe Konvoj modelom pa ekraniziraju iznimno popularne glazbene himne (Narcocorride).

Zamršen je to sustav u kojem i te kako moraš paziti koji kartel tematiziraš, kako ga prikazuješ i kako pleteš radnju jer su glavni kritičari upravo gospodari podzemlja koji ne štede na mecima i dekapitaciji ne bi li poslali što jasniju poruku ostalim filmskim entuzijastima. Jednom kad svladaš mehanizam realizacije kojim su svi zadovoljni, kompletiraš uradak standardiziran na 90 minuta te krećeš u video distribuciju, prvenstveno namijenjenu ogromnoj dijaspori u Americi.

Prototipni Vice dokumentarac s prve linije fronte u kojem se fikcija miješa s krvavom stvarnošću u trenutno za život najnesigurnijoj zemlji na svijetu.

(1)

Marko Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

LEAVE YOUR COMMENT