Home Festivali Grossmann 2008 – veći i jači nego ikada

Grossmann 2008 – veći i jači nego ikada

Grossmann 2008 – veći i jači nego ikada
1
0
Ou Yea!

Ou Yea!

Umjesto uobičajenog opisivanja utisaka i dojmova, ovaj puta ćemo biti drugačiji kao što je i ovaj festival drugačiji od uobičajenog poimanja filmskog festivala…

Pa, stoga, za one koji su Grossmann i ove godine propustili i kako im se to ne bi desilo ubuduće, iz poveće hrpe izvukosmo 17 reprezentativnih razloga zašto je Grossmann najzabavniji (da ne kažemo najbolji) filmski festival na svijetu:

1. Gdje drugdje možete nasred gradskog trga, na velikom platnu u savršenoj ljetnoj atmosferi, gledati 'The Man With X-Ray Eyes', dok kraj vas sjedi Roger Corman osobno i odmara uz svoju simpatičnu suprugu?

2. Gdje drugdje možete nasred gradskog trga, na velikom platnu u savršenoj ljetnoj atmosferi, gledati odrezanu glavu u međunožju djevojke ('Re-Animator'), dok kraj vas sjedi Brian Yuzna osobno i pijucka vino sa svojom simpatičnom suprugom?

3. A gdje drugdje možete slušati Briana Yuznu kako moli organizatore da ga zovu i iduće godine, inače će doći na vlastiti trošak, jer se već dugo nigdje drugdje nije tako dobro proveo?

4. Grossmann je vjerojatno jedino mjesto na kojem producenti prvog švedskog vampirskog horora 'Frostbiten' (inače super likovi) već drugi dan svog boravka iPhoneom oduševljeno javljaju prijateljima kod kuće da upravo sjede s Brianom Yuznom i Rogerom Cormanom i gledaju njihove filmove na otvorenom, u noći zagrijanoj na 25 stupnjeva, na glavnom gradskom trgu.

5. Grossmann je definitivno jedini festival na kojem vas odmah po dolasku dočeka vijest da je Cuba Gooding Jr. kontaktirao organizatore i pitao može li doći u goste, kao i da se ta želja mora odbiti jer se momak prekasno sjetio.

6. Grossmann je i dalje jedini festival koji ima ambiciju giganta, ali srce skromnih entuzijasta, a ekipa koja ga radi u stanju je tjedan dana tulumariti i smijati se s vama, kao da nema milijun i jednog problema koji svako malo iskaču sa svake strane.

7. Najbolje od svega jest to što milijun i jedan problem, kao ni učestalo razjebavanje satnice, ne sekiraju nikoga – stari lisci su već navikli, a novi gosti se odmah naviknu na jedinstveno ležerni ritam koji diktira Grossmann.

Kreativna zabava

Kreativna zabava
Tom Mes i Miroslav Lakobrija

Tom Mes i Miroslav Lakobrija

8. Grossmann je jedini festival na kojem vam Tom Mes objašnjava kako je tek sada shvatio što zapravo znači Zen, dok hvali 'Davitelj protiv davitelja' pred samim Slobodanom Šijanom.

9. Tom Mes će pokušati objasniti Takashiju Miikeu kako to izgleda kada projekcija njegovog 'Djanga' ne samo da zbog kiše biva preseljena u bizarni interijer hotelskog restorana, već u nadrealnom felinijevskom trenutku biva prekinuta pojavljivanjem glasnog ciganskog orkestra iz Guče! Mi vam doživljaj uopće ne možemo prenijeti riječima.

10. Gdje drugdje će vam Tom Mes objašnjavati kako će dati sve od sebe da iduće godine sa sobom dovede Miikea, zato što se želi ponovo pojaviti na festivalu i pokazati starom Miikeu koliko je na njemu dobro?

11. Na kojem to drugom festivalu možete s ekipom iz HorrorHR-a entuzijastično pričati o tome kakav je 'Sci-Fighter' zapravo jebeni zakon?

12. Na kojem drugom festivalu možete tako dobro tulumariti s rumunjskim novinarom Alinom iz Transilvanije, koji tvrdi da nije vampir iako ima bijelu put, čudne zelene oči i pomalo 'čudne' zube, a usto ne izlazi iz hotelske sobe prije mraka?

Yuzna & Corman

Yuzna & Corman
Pobjednik!

Pobjednik!

13. Na kojem to drugom festivalu imate veću glavobolju od smijanja nego od mamurluka?

14. Poželite li izgledati kao zombi i vještica na barem jedan dan, ili imati pussy face (s vaginalnim zubima) dok šećete gradom, tu je Miki 'Srpski Tom Savini' Lakobrija da vas svojim maskama transformira dodirom pravog majstora.

15. Kristijan Milić ne samo da može popiti više nego ijedan čovjek kojeg smo upoznali u životu (a da pri tome funkcionira savršeno normalno), već je uvijek spreman za dobru zajebanciju, kao što je gluma Kapetana Slovenije, asistenta Kauboja Četnika, u lokalnom, kratkom amaterskom filmu.

16. Grossmann je i dalje jedini filmski festival na kojem se filmovi ne samo gledaju, već i svake godine spontano snimaju!

17. Grossmann je i dalje jedini festival na kojem akreditacije s natpisima 'gosti', 'novinari' i 'organizatori' znače samo jedno – prijatelji.

A do Grossmanna 2009, navratite u našu foto galeriju. Kad završite s time, dobrih fotki naći ćete i ovdje. Uskoro stižu i video clipovi!

Image

(1)

LEAVE YOUR COMMENT