Home Festivali Ekskluzivno iz Cannesa 2008.

Ekskluzivno iz Cannesa 2008.

Ekskluzivno iz Cannesa 2008.
2
0
Red Carpet Treatment

Red Carpet Treatment

O tome kakvi su filmovi u konkurenciji, što se događa na crvenom tepihu, kako funkcionira festival i što kažu slavni na press konferencijama & intervjuima možete čitati u mojim svakodnevnim izvješćima na tportal.hr. To je ono što se tiče mainstreama. No, evo i nekoliko crtica o tome što sam u prvih nekoliko dana vidio, čuo i pročitao u Cannesu, a da zanima čitatelje Žutog titla, tj. tebe, dragi surferu – red zanimljivih novih projekata, red svjetskih ekskluziva, red veselja…

Ong Bak 2

Ong Bak 2

'Ong bak 2' će negdje u prosincu u tajlandska kina, možda i prije. Pogledao sam trejler i moram reći da sam prilično impresioniran, posebno scenom velike borbe na slonovima i nokautiranja koljenima frajera sa slonove glave… Film izgleda 'tajlandskije' od prvog dijela, a kod iste produkcijske kompanije zavrtio sam si i trejler za film 'Somtum', još jednu impresivno izgledajuću zbirku fajtova, akcijsku komediju o gigantskom, nabildanom zapadnjačkom turistu, koji upada u nevolju na Tajlandu. 'Somtum' se reklamira kao novi hit 'jednog od akcijskih koreografa 'Ong bak''.

Zgodna Indonežanka mi je objašnjavala da su u Indoneziji već dugo jako popularni zombi filmovi, kojih snimaju na tone. Zašto mi, recite vi to nama, još nismo pogledali niti jedan?

Asano-Aoyama noviteti

Asano-Aoyama noviteti

Plan za sljedeći tjedan: pogledati novi Aoyamin film s Tadanobu Asanom. Promo materijali smrde na remek-djelo!

Muljao sam čovjeka iz Nikkatsua da je Takashi Miike jako popularan u Hrvatskoj, ne bi li mi dao kratki dokumentarac o snimanju filma 'YatterMan', razvikanog novog Miikeovog spektakla za klince. Nije mi dao da si spržim, ali ono što sam vidio na TV-u kod njih u uredima izgleda kao nešto komercijalnija verzija 'Zebramana'.

Inače, kad smo već kod Miikea, nisam imao pojma da je snimio i 'God's Puzzle', tzv. 'Sci-Fi panic love story', koji ću pokušati pogledati na ekskluzivnoj industrijskoj projekciji za koji dan (ako me puste unutra). A već se, btw, plakatima najavljuje i 'Crows Zero 2' za 2009.! Miike posvuda…

Razgovarao sam i s dobrim ljudima iz kompanije koja je producirala 'Tokyo Gore Police'. Film samo što nije gotov, kažu, a trejler koji sam vidio u DVD kvaliteti na plazmi (zaboravite YouTube!) izgleda pre-je-be-no!


‘Tokyo Gore Police’ (2008)

Propustio sam projekciju 'JCVD'! Pojest ću se zbog toga!

Sabu ima novi film, zove se 'Dancing Mary, a reklamiraju ga kao neobični horor s plesom kao glavnom temom. Novi film ima i Pang Ho-cheung, a zove se 'The Bus', docudrama o istinitim slučajevima silovanja na dugim putevima autobusima po Kini!

Nažalost, neću stići pogledati tri filma koja bih jako, jako želio vidjeti – novi J-Horor 'Orochi', Tsukamotov 'Nightmare Detective 2' (ne samo da je gotov, nego se prikazuje u Cannesu!) i 'Zigeunerweisen', zadnji Seijun Suzuki koji još uvijek nisam pogledao. Jednostavno, nemoguće je pogledati 20 filmova dnevno…


scena iz filma ‘Zigeunerweisen’ (1980), red. Seijun Suzuki

'IP Man' novi je spektakl iz Hong Konga. Tek se snima, ali već su mi uvalili brdo promo materijala s kojima producenti pokušavaju unaprijed prodati stvar u svijet. Sumnjam da će biti problem, obzirom da su unutra Donnie Yen i Sammo Hung, a tema je, pogađate, kung fu. Wushu, točnije, s radnjom smještenom u tridesete.

John Woo u akciji

John Woo u akciji

John Woo u Cannes dovodi 10 minuta još uvijek nedovršenog spektakla 'Red Cliff', najskupljeg kineskog filma u povijesti. Nažalost, da bih pogledao tih 10 minuta trebam platiti 1000 dolara (!), no svi govore o tome da je upravo 'Red Cliff' jedan od azijskih filmova koji ove godine u Cannesu dobiva pravi holivudski tretman, iako još nije ni smontiran.

 'Crank 2', točnije 'Crank: High Voltage' je već u prodaji!

I za kraj, možda najluđa potvrđena vijest – David Lynch producirat će nove filmove Wernera Herzoga i Alejandra Jodorowskog! Herzog radi na 'My Son, My Son', horor-trileru po istinitom događaju, snimanom digitalkama u gerilskom stilu. Jodorowski snima 'King Shot', koji uspoređuju sa 'Sin City', a u njemu će glumiti Asia Argento, Udo Kier i (u manjoj ulozi) Marilyn Manson!

Image

Lynch
Image

Jodorowsky
Image

Herzog

Image

(2)

tags:
Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT