Home Arhiva ‘Yokai daisenso’ (1968.)

‘Yokai daisenso’ (1968.)

‘Yokai daisenso’ (1968.)
0
0

ImageOriginal koji je poslužio za sada već čuveni ovogodišnji Miikeov remake. I koji je, vjerovali ili ne, na trenutke krvaviji od Miikeove verzije, barem ako je jasno da je riječ o filmu za djecu prepunom simpatičnih muppeta u borbi protiv zla, no na trenutke jednako bizaran – mislim, ono, vezanje vrata na čvor… svaka čast!

‘Yokai daisenso’ iz 2005. smješten je u prezent i zapravo je prava, moderna, furiozna vožnja za djecu i odrasle, bajka s komentarom i komedija koja je i horor i akcija i fantasy i kaiju eiga u isto vrijeme. Ovo je ipak film iz 1968. pa tako i izgleda, no tko može ne voljeti priču o zlom babilonskom demonu koji tlači ljude, pa ljudima u pomoč priskaču drevna bića iz japanske mitologije – žena s vratom na istezanje, Kappa i slični frikovi, koji uključuju i nezaboravno Čudovište-kišobran, ovdje vrlo sličan Miikeovoj verziji jednookog letećeg stvorenja s isplaženom jezičinom, samo u još malo debilnijoj varijanti.

ImageImage

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT