Home Arhiva ‘Violent City’ (1970)

‘Violent City’ (1970)

‘Violent City’ (1970)
1
0

Duo pegla

Duo pegla

Charles Bronson govori talijanski – treba li 'egzotičnija' preporuka?

Beskrajna jurnjava automobilima bez ijedne izgovorene riječi. Pucačina. Auto eksplodira od jednog jedinog primljenog metka. Tako počinje jedan od klasika američko-talijanske suradnje samog početka sedamdesetih, nedavno izdan na uncut DVD-u, kristalno čiste reprodukcije i boja zbog kojih toliko i volimo filmove ovog razdoblja.

Charles Bronson i Telly 'Kojak' Savalas gostuju u talijanskoj produkciji (film je režirao majstor špageti westerna Sergio Sollima), u elegantnom krimi-drama paketu koji krase europski stil tihe sporosti i na trenutke trippy režija svojstvena vremenu nastanka, uključujući i 'raspoloženog' Morriconea na soundtracku (ništa bez njega). Fantastično snimljen, 'Violent City' je film o snajperistu (Bronson), plaćenom ubojici koji kiksa zbog plavuše i upada u teška sranja, razvučen između ljubavi prema djevojci koja ga voza kao majmuna i dužnosti koje postavlja njegovo zvanje.

Spomenik eri u kojoj su Talijani vladali dobrim dijelom globalne kinematografije –
tarantula, kobna plavuša, auto-utrke, sunčani Mediteran, seks kraj kamina, čvrste šake i velike sise.

Romantika

Romantika
Akcija

Akcija

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT