Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Zombie Dead’ (2009)

‘Zombie Dead’ (2009)

‘Zombie Dead’ (2009)
3
0

Idoli vole bondageJoš jedni japanski zombiji.

Niskobudžetni, zapravo jako jeftini i dugi svega šezdesetak minuta, s minimalnom količinom likova, dijaloga, radnje… Ne, nije pinku eiga, iako svi ovi pojmovi gotovo da udovoljavaju etiketi, već čudan, komorni eksplo-J-pop-triler, koji čak i uspijeva biti koliko toliko atmosferičan, ako imamo na umu to da je očito snimljen s digitalkom za sitne pare i bez neke velike ideje o tome što napraviti s tih 60 minuta.

Ovog puta, nema masovki, nema potoka krvi i ljutih borbi s još ljućim živim mrtvacima, već tek jedna policajka koja se budi u napuštenoj bolnici i bježi od jednog zombija (koji pomalo izgleda kao Frankenstein, a što je opet nekako ista stvar, kad malo bolje razmislimo…), pokušavajući shvatiti što se zapravo događa.

Rezultat svakako nije za svakoga – nema akcije (osim na kraju), nema horora (osim malo na kraju), nema većine toga što bi čovjek očekivao, ali kompletisti koji vole zombije i Japan gledat će ga iz dva razloga: zato jer su kompletisti i zato jer glavnu ulogu ima Ai Kawanaka, poznati Gravure idol. A ako vam to nisu dovoljno dobri razlozi, nećete pronaći niti jedan drugi za potrošiti sat vremena uz ovu zgodnu malu debilanu.

Ljudi u bijelom – nikada dobar znakZombie, a još usto i dead

 

 

 

 

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT