Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Wild Man’ (1988)

‘Wild Man’ (1988)

‘Wild Man’ (1988)
0
0
'Wild Man'

‘Wild Man’

He's a pistol that's always cocked.

Ne samo da su mu produkcijski uvjeti u rangu pornića, već i tagline nedvojbeno asocira na žanr – ali ne, ovo nije pornić, već pravi primjerak u dubinama pakla povijesti izgubljene američke C-akcije.

Prošle godine u Chicagu sam kupio nekoliko klasičnih old school VHS-ica, stare akcije, kung fua i rariteta koje su kojekakvi 'tarantini' gutali dok su radili u videotekama. Dolar po komadu. Sve donedavno držao sam ih u ormaru i bojao se otvoriti Pandorinu kutiju – s razlogom, jer ma koliko pokušao objasniti svijetu sva čuda ovog filma, nisam siguran postoje li riječi kojima se uopće može približiti iskustvo gledanja.

Znate već postavke – cijela glumačka postava skupljena je od ljudi koje su valjda na dan snimanja pronašli na ulici, a priča govori o Ericu Wildu zvanom W (izgleda kao retardirani Christian Bale), hrabrom borcu za pravdu, koji osvećuje smrt prijatelja. Kriv je Tommy Lee, zli rednek koji je upravo izmislio novu opaku drogu.

Nakon nekog vremena saznajemo da je Dablju zapravo besmrtan, zahvaljujući Indijancu koji mu je spasio život čarobnim prstenom, kada je prije osam godina ispao iz auta pokušavajući ne zgaziti magarca (najluđi flashback ikad). Sadrži i najjadniji (stometarski!) car chase svih vremena, kao i najjadniji završni fajt u povijesti.

U rangu 'Goldie The Golden Bear' i 'Imperije pepela'.

Eric Wild

Eric Wild
Zla banda

Zla banda

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT