Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Way Of The Black Dragon’ (1978)

‘Way Of The Black Dragon’ (1978)

‘Way Of The Black Dragon’ (1978)
1
0
Crni zmaj u akciji

Crni zmaj u akciji

Bleksploatacija susreće bruslisploataciju!

Mješavina bleksploatacije i borilačkih vještina jedna je od uvijek garantirano zabavnih niša eksploatacijskog filma, samo je problem taj da toga ima toliko da bi se u životu trebali posvetiti isključivo tom segmentu filmske arheologije, ako želite pogledati sve što je vrijedno vremena i živaca. Sedamdesete su bile godine, znamo svi, za celuloidno ludilo pa čak i ako nasumice nabadate po dijelovima cijele puzzle gigantske scene B-filma te ere, garantirano ćete naići na nešto ovako oduševljavajuće.

Urnebesni ‘Way Of The Black Dragon’ ne dolazi iz drive in i grindhouse produkcijske mreže SAD-a, klasičnog bleksploatacijskog doma, već s posve druge strane svijeta – iz Hong Konga, kao nastavak eksploatiranja lika i dijela Bruce Leeja (i treći nastavak ‘Black Dragon’ serijala), samo ovog puta pomoću Crnog zmaja, crnca koji razvaljuje borilačke vještine. Naš afroamerički junak je briljantni anti-glumac Ron Van Cliff, ovdje policajac Interpola koji odlazi u Hong Kong razbiti lanac krijumčarenja žena i droge.

Zapravo, film je strogo podijeljen na dva dijela – prvi je eksploatacijska drama o iskorištavanju žena, na rubu pinku eiga slične tematike, s klasično egzotičnim tajlandsko-hongkonškim lokacijama i glumcima; u drugom, funky dijelu kao s neba pada Von Cliff i na jednako egzotičnim lokacijama razvaljuje jednako egzotične guzice.

Glavno lijepo lice

Glavno lijepo lice
Dijabolični smijeh

Dijabolični smijeh

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT