Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Watch Out’ (2008)

‘Watch Out’ (2008)

‘Watch Out’ (2008)
8
0
Znači, to je sisa?

Znači, to je sisa?

Studija psihopatskog narcizma i luuuda, crnohumorna društvena kritika.

Kaos, jednom riječju. Steve Balderson ('Firecracker', da onaj s Mikeom Pattonom) je ovog puta John Waters i Todd Solondz u jednom redateljskom stolcu, a donosi nam adaptaciju romana o Jonathanu Barrowsu, autoseksualcu (da, gade mu se i muškarci i žene, a uzbuđuje se samo na sebe – do te mjere da masturbira na polaroide vlastitog penisa i ševi lutku na napuhavanje sa svojim licem) koji… pa, u osnovi mrzi sve koji nisu on.

Kao plod disfunkcionalne američke suburbije, on na svom putovanju sreće uistinu svakakve likove – od para koji se ševi gledajući reality TV i žene koja farba dlake na šupku u boje američke zastave te ih za svaki Dan nezavisnosti pokazuje vozačima na cesti do mame i tate koji snimaju sina dok ševi kurvu (zapravo, tata snima, a majka jede kokice) i napaljenog svećenika koji se ubije gutajući cijev upaljenog usisavača.

Posljednja trećina filma donosi mračni zaokret, u kojem se Jonathan Barrows posve transformira u Patricka Batemana pa kreće rezati nožne prste otetoj pop zvijezdi te penis profesoru, koji mu potom nabije u usta, naravno. Gotovo sve žene su sisate i debele, a svi muškarci homoseksualci, kao što su svi dijalozi vrijeđanje, a monolozi divljenje – dakle, posebno će uživati žene i gejevi, s obzirom na količinu pederluka i muške golotinje, no ima i golih sisa za ostale. Još ako uključite mozak, skužit ćete i dražesnu poantu iza silne eksploatacije.

Obiteljske vrijednosti su važne

Obiteljske vrijednosti su važne
Ja volim samo sebe

Ja volim samo sebe

Image

(8)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT