Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Vampyres’ (1974)

‘Vampyres’ (1974)

‘Vampyres’ (1974)
1
0
Kasna večera

Kasna večera

Lezbijske vampirice – stoti put! Zapravo, ove su biseksualke…

Ali ako tražite najgledljiviji segment ovog bogatog podžanra, zaboravite na Franca (koji je imao lijepih slika i još ljepših žena, ali ne i puno više od toga), jeftine ‘porno-kvalitete’ Georgea Freewayja i nedavno britansko razočaranje, jer ovaj primjerak klasičnog britanskog horora sedamdesetih (britanski, kažem, iako ga režira Španjolac Jose Ramon Larraz) ima najviše smisla od svih, a ne samo dobru atmosferu, klasičnu privlačnost 70’s estetike i istinski erotične scene zubatih lezbi.

Sama radnja baš i nije neka oktobarska revolucija – imamo klasično imanje s lijepom kućom u kojoj žive dvije lijepe vampirice (jedna je Playboyeva duplerica), koje svojim tijelima mame žrtve i potom ih, pogađate, isuše svojim sjekutićima i očnjacima. Sve dok jednog dana ne naiđu na otpor…

No sve je to zapakirano u strašno odličnu atmosferu, sjajnu fotografiju, dobar casting, vrući seks i, jednostavno rečeno, dobar jeftini europski erotski-horor, iz ere kad su se snimali najbolji.

Tko sam, kuda idem i što se zbiva?

Tko sam, kuda idem i što se zbiva?
One se vole

One se vole

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT