Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Vampire Of Quezon City’ (2006)

‘Vampire Of Quezon City’ (2006)

‘Vampire Of Quezon City’ (2006)
2
0

Ručak, klopa, žderanje

Ručak, klopa, žderanje

Dobrodošli u mračnu stranu Filipina.

Doslovno mračni, jer ovo je mraaačni crno-bijeli arty horor, posve novi pristup formuli torture porna (eksperimentalni torture porn?) iz samog srca konzervativne filipinske kinematografije, od strane slavnog, koliko i ozloglašenog Khavna Delacruza, jednog od pionira velikog i danas dominantnog vala digitalne filipinske kinematografije.

U osnovi nijemi film, ‘The Vampire Of Quezon City’ je triler/horor o manijaku koji otima i muči djevojke te policajcu koji ga pokušava uhvatiti, ali snimljen s jako malo dijaloga (tj. monologa) i puno instrumentalnih orgulja. I jako puno klanja, naravno.

Šok-tretman podrazumijeva ejakulaciju u teglicu i hranjenje žrtve sa sadržajem na nožu, silovanje križem, rezanje iznutrica škarama za ruže…, ali sve to snimljeno je poput izložbe cool crno-bijelih, zrnatih fotografija. Originalno i zanimljivo, u svakom pogledu – a staro čak četiri godine! Da se bar dočepati ostalih sličnih skrivenih blaga s Filipina…

Nanspoatejšn

Nanspoatejšn
Tuuulum! Jeeee!

Tuuulum! Jeeee!

Image

{youtube}OuH9e4Je_jE{/youtube}

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT