Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Universal Soldier: Regeneration’ (2009)

‘Universal Soldier: Regeneration’ (2009)

‘Universal Soldier: Regeneration’ (2009)
2
1
I puca se, puca...

I puca se, puca…

Na neki se način osjećam prevareno.

Jer, kad se ovaj film najavljivao kao veliki reunion Van Dammea i Lundgrena u jednoj od 'ikonskijih' uloga njihove karijere, nisam očekivao baš ovo – to da će se Žan Van Deklam aktivirati kao bitan igrač tek negdje na sredini filma, a Ivan drago se prvi put pojaviti tek u 56. minuti!

Osim toga, već na samom početku čini se da je nešto pošlo po krivu, barem kada su očekivanja vezana uz revitalizaciju klasika u pitanju, jer već nakon prvih ruskih dijaloga očito je da je 'Universal Soldier: Regeneration' bliže produkciji posljednjih nekoliko filmova Stevena Seagala snimljenih u istočnoj Europi. I da, priča govori o skupini terorista koji zaposjednu Černobil i prijete nuklearnom katastrofom ako ne oslobode političke zatvorenike – mislim, ono, wow!

Ali ajde, univerzalni supervojnici tamane se uzduž i popreko i akcija je manje-više non stop pa se ne može reći da je dosadan, štoviše OK je to akcić, ali sve skupa je moglo biti i bolje.

Jao, progutao sam koplje!

Jao, progutao sam koplje!
Di je taj pršut?

Di je taj pršut?

Image

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Comment(1)

  1. Univojnik
    Grupa terorista zauzme stari černobilski nuklearni reaktor i zapreti da će sve dići u vazduh ukoliko predsednik Musayev (Stanislav Pishtalov) ne ispuni njihove zahteve i oslobodi 227 političkih zatvorenika.Pokušaj da se savladaju teroristi i oslobode zatočena deca pomenutog predsednika propada, tako da preostaje samo jedno rešenje.Aktiviraju već penzionisanog univojnika Luca Deverauxa (Jean-Claude Van Damme)…Treći nastavak serijala o neuništivim vojnicima, programiranim da poginu u borbi i potom ponovo ožive. John Hyams se latio režiserske palice pošto mu nije stran žanr akcije, jer je potpisao neke TV-serije, kao npr.
    ‘NYPD Blue’. Victor Ostrovsky je autor scenarija koji reciklira dobro poznate stvari, tako da imamo tanku priču, gde je sve podređeno akciji.Imajući u vidu da je snimano na lokacijama po Bugarskoj, sa skromnim budžetom od $10,000,000 može se reći da su akcione sekvence najveći adut filma.Posebno par žestoko improvizovanih tuča, kao recimo scena u kojoj se susreću stari znanci Luc i Andrew Scott (Dolph Lundgren).Teško je govoriti o dometu glumačkih izdanja u storiji ispunjenoj gomilom klišeiziranih fora i fazona, poznatih replika, prepoznatljivih dijaloga.Dakle, osrednja akcija koja je obezbedila laganu zabavu.A već nakon odjavne špice gledaocima ovo sasvim sigurno neće ostati u dužem sećanju.Tek neki prosek i ništa više.

LEAVE YOUR COMMENT