Home Arhiva u-v-w-x-y-z ‘Ubaldo Terzani Horror Show’ (2010)

‘Ubaldo Terzani Horror Show’ (2010)

‘Ubaldo Terzani Horror Show’ (2010)
1
0
Luđe od konjske glave
Luđe od konjske glave

Talijanski povratak u prošlost.

Više ne živimo u osamdesetima, a vremena Lamberta Bave i gomile krvi su iza nas, daj mi nešto što možemo prodati televiziji – tako nekako uvjerava producent mladog redatelja u prvoj sceni ovog filma, niskobudžetne talijanske posvete prohujalim vremenima old school horora, ali i usputne kritike modernog talijanskog filmskog sustava, koji je često sličan onom kakvog i sami poznajemo (zombiji ne, ali priče o problemima mladih – e to se prijavljuje na ministarstvo za lovu!).

Taj mladi redatelj glavni je protagonist, zajedno sa svojim krvavim snovima i popularnim piscem ekstremnih hororaca iz naslova, s kojim mora napisati scenarij za svoje novo djelo. Naravno, suradnja se pretvori u ispitivanje mračne strane homo sapiensa…

Odličan mali, skromni, ali zabavni psihološki triler/euro-horor retro filmić, još jedan naslov u bogatoj kategoriji jeftinih žanrovskih hommagea, ali vrijedan gledanja.

Traži, traži pa ćeš naći
Traži, traži pa ćeš naći
Raspad sistema
Raspad sistema

 

 

 

 

 

 

 

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT