Home Arhiva ‘The Thieves’ (2012)

‘The Thieves’ (2012)

‘The Thieves’ (2012)
4
0
Simo se zmazo
Simo se zmazo

Kad se male ruke slože, sve se može.

Tzv. regionalne suradnje nisu popularne samo na prostoru bivše Jugoslavije, nego i u Aziji gdje jedan od izdanaka trenda jest i ovaj panazijski mega-blockbuster ‘The Thieves’, korejsko-hongkonška verzija ‘Oceanovih 11’ te sličnih šarmantnih, old school holivudskih ‘heist filmova’ prepakiranih za moderne potrebe Dalekog istoka.

Putovanje počinje u Koreji, nastavlja se u Hong Kongu i kulminira u Makau, gdje odred šarolikih likova kreće u kirurški planiranu pljačku casina. Osim zaobilaženja osiguranja, živopisni kriminalci oba spola moraju preživjeti i činjenicu da se zapravo natječu u tome kako jedni druge mogu više zajebati za lovu.

Rezultat je jako dobra mješavina lepršavosti, trilera i pucačine, podijeljena na cjeline – holivudski romantični početak, mračna druga polovina i eksplozivno akcijsko finale s izložbom kaskaderskih egzibicija izvođenih pod kišom metaka. Više od dva sata čiste zabave.

Azija
Azija
Spajdermen!
Spajdermen!

(4)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT