Home Arhiva ‘The Taste Of Money’ (2012)

‘The Taste Of Money’ (2012)

‘The Taste Of Money’ (2012)
1
0

Vodeni svijet
Vodeni svijet
Korejski ‘Wall Street’.

Skoro pa, ali i ne baš, jer ovo je prije svega svojevrsni nastavak ‘The Housemaid‘ pa tako i novi film Im Sang-sooa (gledali smo i njegove ‘Tears‘ i ‘The President’s Last Bang‘), koji nastavlja s temom oslikavanja nove korejske elite i dekadentnog života privilegiranih. Naličje korejskog kapitalističkog sna ovdje je ispričano kroz avanture nemilosrdno ambiciozne bogataške obitelji. U dane kada ‘Gangnam Style’ ismijava život korejskih ‘1 posto’, evo i filma koji se bavi istom temom, ali za razliku od Psyja, to radi na puno ozbiljniji, ali nažalost i pomalo zamoran način.

Pali smo u nesvijest kada smo vidjeli da američkog biznismena Roberta Altmana (sic!) glumi naš stari znanac Darcy Paquet, selektor korejskog filma na FEFF-u u Udinama, a kojeg su nekim čudom uspjeli uvjeriti da je glumac. Rezultat je – baš kao i većina američke B-glume u azijskim filmovima – užasan, baš kao što su dijelovi u kojima Korejci govore engleski praktički negledljivi.

Osim toga, ‘The Taste Of Money’ svakako je i primjer stila iznad sadržaja, jer film izgleda nevjerojatno dobro pa vrhunskom hi-tek fotografijom i kirurškim kadriranjem itekako uspješno stvara atmosferu ledene elegancije i emocionalnog mrtvila. Mada se sve to manje-više sve svodi na dvosatnu monotonu verbalnu razmjenu, s jednom odličnom scenom gušenja vrećicom, pokojim orgijanjem i GILF seksom. Nažalost, čini se da je ‘Taste Of Money’ u globalu upao u zamku u koju je jako lako upasti – film koji govori o hladnoći i sterilnosti života elite i sâm je postao hladan i sterilan.

Darcy i guzice
Darcy i guzice
Stajliš!
Stajliš!

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT