Home Arhiva ‘The Sacrament’ (2013)

‘The Sacrament’ (2013)

‘The Sacrament’ (2013)
5
0
Piromani, piromaaaniii...
Piromani, piromaaaniii…

Jim Jones za 2013.

Zanimljiva je karijera Ti Westa – sve nas je oduševio remek-djelom rekonstrukcije ‘House Of The Devil’, koje je u eri posveta bilo jednim od najvjernijih hommagea staroj VHS produkciji. Premotajmo pet godina naprijed i West ima nešto drugačiji status, na meti mnogih koji su svjesni da u žanru horora postoje daleko talentiraniji redatelji koji su zaslužili dobiti kikiriki s kojim West snima svoje filmove – a koji bi taj kiniriki svakako iskoristili bolje.

‘The Sacrament’ jest jeftin film, koji nedostatke krpa– pa naravno – found footage/mockumentary formom, ali srećom bez korištenja POV-a digitalke (osim u zadnjih pola sata, kad ima smisla), a s korištenjem pravog medija (Vice) kao podloge za suradnju i dašak ‘realizma’.

Glavna podloga ipak su Jim Jones i  čuveni masakr u Jonestownu – zanimljivo kako je West odlučio uzeti pravu priču o pravom kultu i iskoristiti je za ovu dramu s natruhama trilera koja se prodaje fanovima horora, makar su dokumentarci o pravom Jonesu pa čak i TV film ‘Guyana Tragedy’ iz 1980. daleko zanimljiviji, da ne govorim ‘strašniji’ i intrigantniji uraci od ove priče o komuni koja se pretvori u suicidalni kult.

Sveti dida na koki
Sveti dida na koki
Sveti sakrament
Sveti sakrament

(5)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT