Home Arhiva ‘The Neighbour No. 13’ (2005.)

‘The Neighbour No. 13’ (2005.)

‘The Neighbour No. 13’ (2005.)
1
0

ImageFriška J-Horor bomba! Zapravo, triler koji se tek oslanja o horor (onoliko koliko se mnogi klasici novog J-Horora oslanjaju na dramu), prvijenac Yasuo Inouea (do sada se bavio spotovima i reklamama) i jedan od najboljih filmova 2005. godine, nastao prema hit-mangi ‘Rinjin 13-gô’. Ispričati bilo što od radnje značilo bi kvariti gledanje (da, i to je jedan od takvih filmova), no recimo da u paketu dobijamo osvetu, podvojene ličnosti, introvertiranog mladića koji mrzi sadističkog šefa i jednu čudnu zlu spodobu koja živi u glavi našeg junaka (ili možda izvan nje?).


Atmosferičan, briljantno režiran, sa sjajnom fotografijom, predobrim glumcima… što biste još htjeli? Znam ja, ima i toga – pripremite se na cameo Takahija Miikea kao perverznog susjeda, školsko nasilje s bacanjem kiseline u lice, snifanje ženskih gaćica, borbu katane i pumperice te potresno davljenje djeteta u lavabou javnog WC-a. Između ostalog.


ImageImage

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT