Home Arhiva ‘The Lords Of Salem’ (2012)

‘The Lords Of Salem’ (2012)

‘The Lords Of Salem’ (2012)
1
0
Burzum na džojsticima
Burzum na džojsticima

Rob Zombie i njegove vještice.

Gospodin Zombie se nakon lukrativnog izleta u A-ligu vraća na početne pozicije pa ponovo snima film s limitiranim budžetom, ali gotovo neograničenom slobodom. Prostor za igru ispunio je sagom o vješticama u Salemu. Smještenu u moderno doba, ne u 17. stoljeće.

Priča o pjesmi koja aktivira ‘kletvu’, a DJ-icu (gđa Zombie) koja je zavrti uvuče u kolaž noćnih mora (ispunjenih oralnim zadovoljavanjem demonskih svećenika i sasušenih golih vještica topljenih vatrom lomače) malo jest stupidna, no daleko su veći problem sporo paljenje, traljavi dijalozi i činjenica da završava onda kada se čini da bi tek trebao početi.

S druge strane, ‘The Lords Of Salem’ je film slike i zvuka, briljantno porinuće u prošlost, s neodoljivim retro 70’s feelingom (uključujući i pokoju glumačku legendu) i vizualno sjajnom galerijom košmara koja duguje svemu od sotonističkih filmova starog grindhousea preko gialla do 80’s groteske.

Tako da je dobar, ali i nije.

Tulum na Pantovčaku
Tulum na Pantovčaku
Utrka s preponama
Utrka s preponama

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT