Home Arhiva ‘The Fighter’ (1987)

‘The Fighter’ (1987)

‘The Fighter’ (1987)
1
0
Izbor za Mr. Svijeta

Izbor za Mr. Svijeta

Svaki put me ponovo iznenadi to kakvi sve ljudi misle da znaju snimati filmove.

Ali neka, to su bila vremena. Putovalo se lijepo na Tajland na tuđi račun te u ionako bagatelnoj zemlji za malo para snimalo što se htjelo. Već mogu vidjeti kako su sve skrpali u tjedan-dva, a onda ostatak budžeta i dobivenog vremena ulupali na bum-bum masaže u Patpongu, hehe…

Enivej, već sam početak ovog masterpisa, briljantno hrabro nazvanog 'The Fighter', sliči na skeč – netko nekome krade novčanik. Trče jedan za drugim. Jedan drugog izudara na smrt. 'Ubio si ga!', povikoše okupljeni. Iste sekunde pojavljuju se policijska kola i odvode ga u zatvor. U zatvoru je. I sve to u prve tri minute!

Kasnije skužimo da je uhićeni zapravo glavni lik, koji sam glumi (i pri tome izgleda posve isto!) i dijete i odraslog muškarca (!), a koji se još malo kasnije bori protiv mafije. Plus što se bori i u ilegalnim uličnim mečevima, inspiriran, koliko shvaćam, dostojanstvom borbi pijetlova (!).

Borbe su blesavo koreografirane, glazba je zarazna, gluma urnebesna, a estetika nenadmašna. Genijalna zabava, ukratko, a tu je i Richard Norton u glavnoj ulozi, kojeg smo dvadesetak godina kasnije gledali kako ipak nešto atraktivnije šutira guzice u 'Road House 2'. Posebni pljesak za senseija u spilji, bijelo odijelo i nenadmašne scene treninga na planini!

Gud gajz

Gud gajz
Bed gajz

Bed gajz

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT