Home Arhiva ‘The Descent’ (2005.)

‘The Descent’ (2005.)

‘The Descent’ (2005.)
1
0

ImageZna Neil Marshall svoj posao – nakon što nam je prije tri godine pokazao kako se s malo love može snimiti dobar hororac (‘Dog Soldiers’), ove je godine servirao jednu od ponajboljih horor bombi koje nam je Britanija mogla dati!

‘The Descent’ je tako prokleto jednostavan, ali i tako prokleto dobar – uzmi šaku simpatičnih djevojaka i stavi je u podzemne spilje. Uzmi šaku ljudskog mesa gladnih bića, stvorenja koje sliče na divovske čovjekolike ribice iz najgore noćne more, i stavi ih u istu spilju. Rezultat, zahvaljujući briljatnoj režiji, odličnoj glumi, fintama, finesama i predobrim efektima, je i više nego sjajan žanrovski miks uz kojeg ćete se i cimati i gutati knedle i okretati glavu na špricanje krvi&iznutrica. Odjednom.

Mračno, pametno, napeto i u svakom pogledu uzbudljivo, a za ljude s ekstremnom klaustrofobijom i prilično opasno za zdravlje.

ImageImage

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT