Home Arhiva ‘The Aggression Scale’ (2012)

‘The Aggression Scale’ (2012)

‘The Aggression Scale’ (2012)
4
0
Sretna obitelj
Sretna obitelj

‘Sam u kući’ za odrasle.

‘Home Alone’ bio je ultranasilan, ali je i dalje izgledao kao crtić – ovog puta, u modernoj verziji koncepta klinac vs gangsteri, model razrade prilagođen je roditeljima, koliko i starijoj djeci kojoj bi autistični i blago psihopatski glavni klinac mogao biti.. zanimljiv? Uglavnom zato jer se za razliku od Culkinovog balavca ne krevelji pa uopće i ne priča, bauljajući naokolo naoružan zamkama za zlikovce poput pravog šutljivog kulera iz starih akcijskih filmova.

Koncept je, dakle, već viđen – mafija dolazi po svoju lovu u obiteljsku kuću, gdje ubija roditelje, dok djeca (sin i malo starija kćer) bježe, ali i pružaju otpor. Home invasion meets vigilante. No razrada je na mjestu, štoviše, za jedan očito niskobudžetni prvijenac (redatelja Stevena C Millera), skroz dobra. Naravno, s niskim budžetom dolaze problemi glume, efekata i ritma, ali ‘The Aggression Scale’ probleme svodi na minimum pa nakon pola sata ‘ničega’ (čitaj: pokušaja gradnje tenzije), kreće igra mačke i miša, eksploatacijski vrtuljak tijekom kojeg klinac i seksi teen seka postaju mašine za ubijanje. Katkad na fascinantno okrutne i krvave načine.

A i kraj je zakon.

Invazija u tijeku
Invazija u tijeku
A taman sam obrisala prašinu...
A taman sam obrisala prašinu…

(4)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT