Home Arhiva ‘Strange Circus’ (2006)

‘Strange Circus’ (2006)

‘Strange Circus’ (2006)
5
0

Nadrealizam

Nadrealizam

Moderni ero-guro klasik.

Otac zatvara svoju 12-godišnju kćer u probušeni kovčeg za violončelo, ne bi li bila prisiljena iznutra gledati kako se on ševi s njezinom majkom. Potom mamu šalje u kovčeg da promatra, a kćer odvlači u krevet… I to je samo zaplet!

Incest, pedofilija, nasilje, krv, psihodelija, fantazije… Dobrodošli u suvremeni, festivalski ero-guro biser koji potpisuje Shion Sono, čovjek kojeg poznajemo kao autora 'Sucide Cluba', a koji ovog puta donosi odličnu mješavinu puke teatralnosti, Edogawe Rampa i 'Audicije'. Ako je teorija Toma Mesa na mjestu, tj. ako se nakon smrti J-Horora sve što valja uistinu seli u ero-guro, vrijeme je da počnemo slaviti!

Sono je sašio priču o književnici za koju nam nije previše jasno živi li svoj, tuđi ili napisani život, a u svoj toj mješavini koja je u isto vrijeme poslastica za oči i jebada za mozak, dolaze i neke pamtljive scene motorkom narezanih ljudi, uz muškarca koji si je odrezao bradavice jer ih smatra ružnima i nepotrebnima te masakriranja vlastitih paraliziranih nogu kuhinjskim nožem. Drama, horor, erotika, groteska – pun pogodak!

Krv i batrljci

Krv i batrljci
Patuljak i giljotina

Patuljak i giljotina

Image

(5)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT