Home Arhiva ‘Solo’ (2012)

‘Solo’ (2012)

‘Solo’ (2012)
4
0
Solo, ali ne na gitari
Solo, ali ne na gitari

Sama u šumi – 376473 put.

Već smo shvatili da se danas od svega može snimiti igrani film, ali svaki put nas na neku foru ponovo iznenadi to da je netko u stanju režirati, zapakirati i prodati film u kojem dva do tri lika bauljaju 80 minuta po šumi, snimljeni digitalkom u doslovno nekoliko dana. Sa scenarijem od nekoliko stranica.

‘Solo’ nastavlja stazama ovog recepta – jeftin i banalan, ali na neku čudnu foru opet dovoljno intrigantan da ga odgledate do kraja, iako u njemu pretjerano puno toga za gledati, osim puno lijepe šume snimljene HD kamerom i lagane psihoze koja tek na polovici filma doživljava ‘push’ potreban da se sve ne pretvori u ogavnu dosadu.

Glavna heroina je Gillian (glumi je ljepooka Annie Clark, koja gradi karijeru kao deblja i jeftinija verzija Jennifer Lawerence), djevojka koja je prisiljena povesti dvije noći na pustom otoku, u sklopu inicijacije ljetnog kampa. Rezultat je slabašan, no gledljiv komad lo-fi triler-horora.

Potrošili su koji dolar za malo farbe pri kraju...
Potrošili su koji dolar za malo farbe pri kraju…
Pogled kroz dimnu bombu
Pogled kroz dimnu bombu

(4)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT