Home Arhiva ‘Shimotsuma Monogatari’ (2004.)

‘Shimotsuma Monogatari’ (2004.)

‘Shimotsuma Monogatari’ (2004.)
1
0

ImageNisam siguran s čime bih uopće usporedio ovaj film, no možda će vam biti jasnije ako ga opišem kao furiozno anime putovanje na speedu, s elementima ludila viđenim u frenetičnim japanskim pop filmovima poput ‘Survive Style 5+’. Riječ je o briljantnoj mješavini jezika crtića, apsurda i teen komedije, koja u konačnici predstavlja ne samo pravi napad na osjetila i prvoklasni vizualni trip, već 102 minute čiste, a opet prokleto inteligente zabave.

Priča je to o bizarnom prijateljstvu preslatke Momoko, koja obožava rokoko-Lolita-style i Ichigo, članice ženske bajkerske bande, s ružičastim motorom i sklonostima ka igranju Pachinka te nokautiranju udarcima glavom.

Otac kao nesposobni jakuza koji zarađuje prodajući lažni Versace i jednooka baba koja rukama hvata leteće CGI kukce tu su da pridonesu općem veselju, a na kraju imamo i veliku pouku o važnosti dobrih međuljudskih odnosa. Pravi dragulj.

ImageImage

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT