Home Arhiva ‘Satan’s Black Wedding’ (1975)

‘Satan’s Black Wedding’ (1975)

‘Satan’s Black Wedding’ (1975)
1
0
Nakon obroka, krv ostaje na brkovima

Nakon obroka, krv ostaje na brkovima

Sotonistički vampiri u crkvi!

Već prva scena pokazuje da ima nade – jako dobro izvedena, gotovo u maniri starog nijemog filma, s mračnim teatrom koji je tu da bi, očito, prikrio siromašne produkcijske uvjete. Ali nema veze, jer efekt je postignut i iz njega bi mnogi današnji STV maheri imali što naučiti.

'Satan's Black Wedding' je eksploatacijsko, niskobudžetno horor iskustvo iz sedamdesetih, priča o muškarcu koji dolazi u gradić istražiti 'samoubojstvo' svoje sestre. No, nije jedini koji sumnja u istinitost verzije priče o suicidu, a u koju sumnja i lokalni detektiv – možda zato što je leš, iako prerezanih žila, pronađen bez jednog prsta i bez ijedne kapi krvi u tijelu!

Ovo je gotovo pa enciklopedijski primjer grindhouse/drive in kinematografije američkih sedamdesetih: siromašni setovi, blesavi gore, beskrajne razmjene dijaloga s drvenom glumom, stravična montaža i režija… Ali sve to je danas, naravno, preporuka, a ne razlog za pljuvanje. Svjedočite šarmu filmske DIY povijesti, uđite u svijet sotonističkih vampira!

Vrijeme za ručak

Vrijeme za ručak
Ritual je završen

Ritual je završen

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT