Home Arhiva ‘Sad Movie’ (2005)

‘Sad Movie’ (2005)

‘Sad Movie’ (2005)
2
0

ImageO kako tužnih ljubavi ima, reče Balašević, a Korejci kao da su ga čuli pa zakopali jedan ovako prekrasan, prekrasan film, u kojem se opaka tuga kombinira s komedijom, što je vještina koja polazi za rukom malobrojnima (poput, npr., Kitana).


Ma koliko nas je selekcija loših i prosječnih novih korejskih naslova na ovogodišnjim Udinama uplašila, ipak nema straha, jer korejska komercijala još uvijek zna isporučiti ovakve stvari, kombinaciju klasične pop forme (nakrcane najvećim glumačkim zvijezdama) i opuštene originalnosti četiri zasebne i povremeno isprepletene priče. O usamljenom klincu koji pročita dnevnik majke koja umire od raka; dečku koji otvara agenciju za razdvajanje parova, ne bi li imao posao i tako natrag pridobio djevojku koja ga je ostavila kao izgubljenog slučaja; slikaru koji se zaljubi u maskiranu djevojku čije (opečeno) lice nikako ne uspjeva vidjeti i njezinoj sestri koja voli vatrogasca, ali se ne može pomoriti s njegovim opasnim zanimanjem.


‘Sad Movie’ prava je moderna K-Drama, ‘hiperurbana’ koliko i tradicionalna romantična komadina za gledanje u parovima. Pa kad već u Cinestaru ne žele iskoristiti ljubavna sjedala za ovakve projekcije, ubacite DVD, izvucite paket maramica i zagrlite se pred TV ekranom. Samo pazite da tijekom zadnjih pola sata pištolj držite podalje od svoje glave i prozore čvrsto zatvorene…


ImageImage

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT