Home Arhiva ‘Rescue Force’ (1989)

‘Rescue Force’ (1989)

‘Rescue Force’ (1989)
3
2
Agent Striker
Agent Striker

Akcijski spektakl!

Mora postojati neka posebna kategorija ovakve umjetnosti – dobro, neki bi to nazvali ‘najgorim filmom ikada’, ali ovo je jedinstven način za snimanje osamdeset minuta ničega, ali ujedno i svega mogućega – s iznimno ograničenim budžetom. Ono, borelijevskih proporcija i s edvudovskim poznavanjem zanata. Rezultat je VHS rip izgubljenog C-klasika u kojem pola radnje otpada na suludu formu ‘filmske radio drame’, s obzirom da se priča razvija i odvija na telefonu, a druga polovina na bjesomučnu i posve neučinkovitu, nimalo impresivnu pucačinu. S glumcima, pardon, ‘glumcima’ koji vidno čitaju svoje rečenice s papira, dok u slušalicu izgovaraju najveće i najbesmislenije gluposti koje ćete ikada čuti.

Zli Arapi u Siriji oteli su i ubili CIA-inog agenta pa tim preostalih agenata kreće u ne pretjerano uspjelu misiju oslobađanja. Između telefoniranja imamo protrčavanje u maskirnim uniformama, beskrajne i besmislene eksplozije, antikarizmatičnog proćelavog sredovječnog akcijskog junaka koji u streljani voli koristiti uzi, noseći rejbanice dok puca u metu te agentice u toplesu i kupaćim gaćicama s leopardovim uzorkom, koje na plaži u Cannesu špijuniraju ‘terorističku jahtu’. Kraj osamdesetih za vrhunac izravno-na-video eksploatacije, koja Cannonove bliskoistočne akciće čini blockbusterima epskih proporcija.

Jesam li spomenuo da zle Arape glume brkati Ameri s kuhinjskim krpama na glavi?

Prosječan dan na zadatku
Prosječan dan na zadatku
CIA-in ured i ukrasi na zidu
CIA-in ured i ukrasi na zidu

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Comment(2)

LEAVE YOUR COMMENT