Home Arhiva ‘Pitch’ (1997)

‘Pitch’ (1997)

‘Pitch’ (1997)
1
0
'Pitch' (1997)

‘Pitch’ (1997)

Zabavan dokumentarac o surovoj filmskoj stvarnosti.

Prije godinu dana, Marko i ja smo razgovarali kako bi trebali napraviti dokumentarac o tome što sve treba da bi se snimio film u ovoj državi. Kao i s većinom naših ideja, s vremenom smo saznali da je to netko već napravio. Doduše, ne u ovoj državi, već u holivudskom sustavu, iako je baza cijele priče zapravo u Kanadi.

Taj dvojac nismo Marko i ja, dakle, već Kanađani Kenneth Hotz i Spencer Rice, poznatiji kao Kenny i Spenny, legendarni duo iz najsmješnijeg i najboljeg reality showa svih vremena ‘Kenny vs Spenny’ (o kojem nešto više možete čitati ovdje), čiji je prvi izlet u širu javnost bio upravo ovaj kratki dokumentarni film, snimljen sada već pa davne 1997. godine.

‘Pitch’ uspoređuju s Mooreovim ‘Roger And Me’ jer je utemeljen na istoj strukturi – glavni junak (ovdje junaci) pokušava doći do cilja koji mu je neostvariv, ali ne odustaje i priča priču kako se odvija, iz prvog lica. U slučaju ‘Pitch’, priča je sljedeća – Kenny i Spenny napisali su scenarij za komediju o mafijaškom bossu koji mijenja spol. I sada ga žele prodati velikom studiju, tražeći DeNira ili Pacina za glavnu ulogu.

Sve počinje nizom neuspješnih telefonskih poziva, a potom dvojac kreće na Toronto International Film Festival, gdje proganjaju poznate menadžere, agente i glumce (od Pacina preko Freda Williamsona do Matta Dillona) te na kraju završavaju u Los Angelesu, pretvarajući ‘Pitch’ u puno uglađenu, ali jednako indie verziju Trominog ‘All The Love You Cannes!’.

Kenny je na svoj site stavio Google Video cijelog filma na stream. Gledajte, uživajte i potom potražite DVD (po mogućnosti u paketu sa sezonama ‘Kenny Vs Spenny’).

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT