Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Tricky Brains’ (1991)

‘Tricky Brains’ (1991)

‘Tricky Brains’ (1991)
0
0
Zmaj

Zmaj

Stephen Chow i Andy Lau se poljube!

Jedan s drugim, najveći komičar i najveća pop zvijezda Hong Konga – što znači da je ovo prilično mainstream naslov, što se na trenutke i vidi u humoru koji varira od čisto stupidnih fora preko toliko stupidnih fora da su genijalne do nekih klasičnih vrhunaca kineske komedije, svojstvenih svim filmovima u kojima glumi Stephen Chow.

Ovog puta, stvari se jako, ali jako gube u prijevodu, no brojne bizarne ideje i fizička komedija čine ‘Tricky Brains’ neizostavnim naslovom svim lovcima na opus kralja HK komedije. Koji  je i ovdje kao i uvijek genijalan, a i ne dijeli ekran samo s Andyjem, već je ponovo sparen s Man Tat Ngom; dvojac je na mojoj listi sada već u Top 3 komičnih dua ikada!

Chow je ovdje stručnjak za prijevare infiltriran u jednu obitelj, što rezultira ludilom u rangu od toga da mu se leteća giljotina ‘posere’ u lice (!) do toga da ga pogodi munja dok nosi krletku na glavi. ‘Tricky Brains’ možda nije masterpis, ali svejedno se ne propušta.

Tko ga ne bi volio?

Tko ga ne bi volio?
Liiik – krepane žabe!

Liiik – krepane žabe!

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT