Home Arhiva p-q-r-s-t ‘The Taint’ (2010)

‘The Taint’ (2010)

‘The Taint’ (2010)
3
0
No-no-no-nogomet
No-no-no-nogomet

Spektakl šnasovskih proporcija.

Urnebesni grossout, bezbudžetna gore komedija i muški feministički kaos Drewa Bolduca, koji redefinira pojam ‘tainta’ (ima li netko tko ne zna kako se na engleskom, onda kad ne koriste izraz gooch, naziva crta između jaja i šupka?) u veličanstvenoj sagi o apokalipsi suvremenog društva.

Kraj civilizacije uzrokovan je ‘začinjenom’ vodom, kemikalijom u vodovodu koja muškarce pretvara u nezaustavljive mizoginiste, opsjednute ubijanjem žena – uglavnom gnječenjem njihovih glava golemim kamenjem, uz orgazmičko iskustvo zločina (čitaj: bezbroj prizora erektiranih gumenih penisa koji špricaju hektolitre mlijeka).

Posebno fascinanta jest montaža – film kao da je montiran motornom pilom, uglavnom kako bi se zamaskirali nedostaci u budžetu i šlampavi efekti, ali i to daje jednu dozu komičnog efekta.

Uz nevjerojatnu količinu rezanja, špricanja, govana, sperme, prosutih mozgova, oguljenih lica, izvađenih crijeva… I nevjerojatnih, jako smiješnih dijaloga. Rispekt!

Mona Lisa
Mona Lisa
Ček jor brejn
Ček jor brejn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT