Home Arhiva p-q-r-s-t ‘The Stool Pigeon’ (2010)

‘The Stool Pigeon’ (2010)

‘The Stool Pigeon’ (2010)
2
0

Don't fuck with the ladyFini HK krimić.

Dante Lam je jedan od onih hongkonških redatelja novije generacije koji slijedi naslijeđe, ali iako je puno bolji od konkurencije, ne treba ga miješati s velikanima, od Ringo Lama do Johnnie Toa. Ali katkada, u ovom slučaju recimo, kao da im puše za vrat, jer unatoč nekim manama, ‘The Stool Pigeon’ je prilično dobri, stilizirani i melankolični moderni urbani krimić sa svim elementima koje od njega očekujete.

U sagi o licu i naličju policijskog i mafijaškog odnosa, pratimo sudbinu mladog vozača ilegalnih gradskih utrka, koji postaje policijskim doušnikom nakon izlaska iz zatvora, no stvari se kompliciraju kako se kriminalna scena komplicira, a usto se i rodi ljubav negdje usred velikog zadatka.

Malo je pekmezast u nekim trenucima (što mu zna razbiti ton i ritam) i nepotrebno traje skoro dva sata, ali generalno, ima fastifjuriozičnih jurnjava, pucačine, lijepih žena, fine glazbe i jedan maestralan finalni pokolj s mačetama.

Ups...

Težak život u podzemlju Hong Konga

 

 

 

 

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT