Home Arhiva p-q-r-s-t ‘The Road’ (2011)

‘The Road’ (2011)

‘The Road’ (2011)
1
0
Ultimativna grozljivka
Ultimativna grozljivka

Strašni novi Filipini.

Gledano onako, na prvi pogled, u kontekstu povijesti suvremenog azijskog horora ovo i ne izgleda kao spektakl, ali već po samim produkcijskim uvjetima i stilu ovo je prava mala revolucija za filipinski žanr – a u konačnici, ako već ne i revolucija, jedan od svakako zanimljivijih i kvalitetnijih naslova u posustalom valu psihološkog plašenja s Dalekog istoka.

Ideja o klincima u automobilu kojeg prati drugo vozilo bez vozača može završiti svakako – ali zahvaljujući sjajnoj režiji Yama Laranasa, koncept postaje odličnim otvaranjem gotovo dvosatne filipinske kompilacije priča o zločinu i duhovima. Zanimljivo je da je ovako nešto doguralo i do američkih kina!

Priča ima rupa ko sito i nevjerojatnih debilana, ali ono zbog čega je ‘The Road’ vrijedan gledanja je način na koji je ona ispričana, spoj snene i creepy atmosfere, pa ako želite malo nove, digitalne i fine filipinske žanrovske komercijale, nemojte se buniti da nemate što za gledati.

Lijepog li filma
Lijepog li filma
Lijepih li žena
Lijepih li žena

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT