Home Arhiva p-q-r-s-t ‘The Revenge: A Scar That Never Disappears’ (1997)

‘The Revenge: A Scar That Never Disappears’ (1997)

‘The Revenge: A Scar That Never Disappears’ (1997)
0
0
Što, trebao bih se bojati?

Što, trebao bih se bojati?

Recesija je, političari su korumpirani, policija u čudnom stanju, a pištolji rješavaju probleme bez puno priče.

Dobrodošli u svijet koji je izrodio neke od najboljih filmova svih vremena, jakuza eigu devedesetih s kojom se jedno vrijeme igrao i veliki Kiyoshi Kurosawa, čija je suradnja s jednako velikim Sho Aikawom također izrodila neke nezaboravne bisere. 'The Revenge: A Scar That Never Disappears' nije baš čisti biser, ali je za ljubitelje yakuza eige nezaobilazan naslov.

Riječ je o, naravno, nastavku pa je malo debilno da ovdje pišemo o drugom dijelu sage o kojoj još nismo pisali, ali ovo nije prvi put da nešto gledamo naopačke pa što onda? Elem, priča se odvija pet godina nakon prvog djela, a bivši policajac Anjo (Aikawa) sada radi kao ubojica za yakuze. Policija mu ulazi u trag…

Rezultat je standardna mješavina krimića i drame, pucačine i melankolije, brutalnog crnohumornog nasilja i statike, svakako ne jedan od Kurosawinih najboljih filmova ikad, ali isto tako svakako i vrijedan pažnje, prije svega kada su kompletisti i ljubitelji jakuzastog Japana devedesetih u pitanju.

Oš kupit ciglu?

Oš kupit ciglu?
Ikona stila

Ikona stila

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT