Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Tenement’ (1985)

‘Tenement’ (1985)

‘Tenement’ (1985)
2
0
Hell, yeaaaahhhh...

Hell, yeaaaahhhh…

Jedinstveni spoj slashera i urbansploatacije.

Roberta Findlay, koja je sa svojim suprugom Michaelom režirala 'Snuff' i stvorila većinu mitologije, ovog puta je puta u modu klasičnog 80's gang filma, gotovo 20 godina zabranjenog u Britaniji; što će reći – očekujte kaos!

Ovo je prava, čistokrvna ejtiz eksploatacija, koja samo podsjeća na to koliko je jedan 'Death Wish' zapravo ozbiljna i visoka produkcija. Jer, na valu urbane paranoje koja je izjedala kino dvorane u eri Bronxa, grafita, cracka i mitraljeza, nakotilo se toliko divnih naslova da ih treba razgrtati lopatom – no svako malo se zaustavimo na nečemu što iskače iz mase zabave. Na ultimativnoj zabavi, ukratko.

Nabadanje na... nešto

Nabadanje na… nešto
Sise, krv i te stvari

Sise, krv i te stvari

'Tenement' ima sve – zlu bandu koja terorizira kvart, iako izgleda kao da ide na gay paradu;  urnebensu glumu, idiotski scenarij, guranje zaklanog štakora u usta, tonu gorea i niti jednu jedinu sekundu iole suvisle režije i glume!

Pretpostavljam da kad ljudi pogledaju u enciklopediju pod 'T', tražeći 'trash film', pronađu  'Trash' i 'Tenement' jedno pokraj drugog, kao sinonime. Jedan od nezaboravnijih party klasika.

Duplo osiguranje

Duplo osiguranje
E, mala, ša ima?

E, mala, ša ima?

Image

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT