Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Teeth’ (2007)

‘Teeth’ (2007)

‘Teeth’ (2007)
5
0
Posmrtni ostaci

Posmrtni ostaci

Zubi se kriju tamo gdje ih najmanje očekujete.

Motiv vagine koja grize, odgriza i jede ljude već smo gledali u klasicima kao što su 'Penetration Angst' ili 'Sexual Parasite: Killer Pussy', no prvi put da čuvena vagina dentata dobije svoj tretman u relativno visokobudžetnom američkom indie mainsteramu – došlo vrijeme, dakle, da svjetski festivali poput Sundancea (gdje je film odnio nagradu žirija!) svršavaju nad toplom ljudskom pričom o djevojci i njezinim međunožnim zubima.

'Teeth', dakle, nije u rangu zabavne eksploatacije, ali kao miks drame, horora i komedije itekako pristojno funkcionira te predstavlja možda najbolji doprinos mitu o zubatim spolovilima do sada.

Dawn je srednjoškolka posvećena propovijedanju celibata prije braka, no jednog dana shvati da ne može imati normalan seksualni život niti da hoće, nakon što dečku koji ju je pokušao silovati vaginom odgrize penis, a nastranom i nasilnom ginekologu prste ruke koju je gurao gdje ne treba. Ili ipak može…? Ima li nade i je li vagina dentata izlječiva?

Saznajte gledajući ovu simpatičnu i zabavnu, koliko i mračnu dramu, koja je u isto vrijeme crna komedija i komad postfeminističke satire.

Junakinja odmjerava svoje kvalitete

Junakinja odmjerava svoje kvalitete
Jao, jao, jao

Jao, jao, jao

Image

(5)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT