Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Storm Warning’ (2007)

‘Storm Warning’ (2007)

‘Storm Warning’ (2007)
0
0
Hrana za pse

Hrana za pse

Moderni goretastični rape & revenge, s australskim rednecima.

Jedan od vizualno najzanimljivijih indie triler-horora koje sam gledao u dugo vremena. Predivni, a opet isprani kadrovi prirode i duge, smirujuće, a opet pomalo jezovite scene plovidbe stvar su koja će vas prikovati odmah na početku. Iako, moj prvi interes za ovaj film bio je kada sam pročitao intervju s redateljem Jamiem Blanksom (trenutno snima remake ‘Long Weekend’, čiji je scenarist još prije 25 godina napisao scenarij i za ovaj film!), poznatom po teen-horor hitovima ‘Urban Legend’ i Valentine’, a koji je predstavljao ovaj naslov kao svoj upliv u vode retro eksploatacije, prije svega survivalist i revenge horor.

Inverzija home invason formule – recept ‘pronalazim utočište kod lude obitelji manijaka’ prežvakan je milijun plus puta u horor povijesti, ali nikada ne stari i uvijek ga se da cijediti do besvijesti, posebno ako imaš nešto novih, živahnih ideja i znaš kako ih snimiti. Ovog puta, par bogataša (lik koji izgleda i govori kao David Hasselhoff i njegova francuska djeva, Nadia Fares iz ‘The Crimson Rivers’) bježi brodićem od oluje pa zaluta kod luđaka (oca i dva sina dilera), koji ih zatoče i maltretiraju. Kad ženi dopizdi maltretiranje, pretvori se u Ramba pa ih pokolje na i više nego pristojno krvave načine.

Jako dobra, krvlju natopljena australska niskobudžetna zabava.

Kad selo poludiv

Kad selo poludi
Dobar gore

Dobar gore

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT