Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Smash Cut’ (2009)

‘Smash Cut’ (2009)

‘Smash Cut’ (2009)
3
0
Sasha u svijetu horora

Sasha u svijetu horora

Sasha Grey (‘Cum Buckets 8’), David Hess (‘Last House On The Left’), Michael Berryman (‘The Hills Have Eyes’) i Herschell Gordon Lewis (‘Two Thousand Maniacs’) u jednom filmu!

Dvije stvari se nastavljaju – postmoderne posvete grindhouse eri i uspon Sashe Grey (kraljice dvostrukog anala i pišanja u rektum) po ljestvici mainstream karijere.

Doduše, ‘Smash Cut’ nije Soderbergh, ali nije ni pornić. A što jest? Gore-horor-komedija u kojoj Lee Demarbre (‘Jesus Christ Vampire Hunter’ i ‘Harry Knuckles and the Pearl Necklace’) već u startu gradi zanimanje ludim castingom.

Dobar? Ne kao što bi se dalo očekivati obzirom na početni hype na indie horor sceni. Ima nešto šarma u tom skidanju grindhouse stila (od režije i fotografije do silovanja soundtracka), ali ne previše. David Hess (prilično grozan u namjernom preglumljavanju, btw. Ili nije namjerno?) je redatelj horora kojem kritika i publika zgaze film pa odluči potražiti inspiraciju u stvarnosti – ubija ljude ne bi li njihova tijela koristio kao ultimativno-realne ‘specijalne efekte’. Sasha Grey je novinarka koja istražuje nestanak sestre i jedina se trudi glumiti.

Razumijem ja to, satira na račun filmskog biznisa i jeftini hommage svemu i svačemu, ali u konačnici – film je mogao biti daleko, daleko bolji. Ma koliko ideja o dekapitaciji filmskom klapom bila sjajna.

Tužni klaun Hess

Tužni klaun Hess
Film u filmu

Film u filmu

Image

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT