Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Sleeping Beauty’ (2011)

‘Sleeping Beauty’ (2011)

‘Sleeping Beauty’ (2011)
8
0
Tebi batak, meni bijelo meso
Tebi batak, meni bijelo meso

Ne, ovo nije Disney.

Čak i ako vam koncept filma o studentici u svijetu elitne prostitucije australske redateljice Julije Leigh ne zvuči previše primamljivo, dvije riječi trebale bi narajcati znatiželju svakog prosječnog… estete? Riječi: Emily Browning! Ili još bolje – polugola i gola Emily Browning!!!

Emily Browning (‘Sucker Punch’) baulja scenom skupog i perverznog seksa, bira ruž za usne usklađen s vaginalnim usnama i glumi da spava dok po njoj plaze penzioneri, a cijelo vrijeme opet izgleda kao nacrtana, kao da je s Botticellijeve ili Da Vincijeve slike sišla u pakao uštogljenih i napaljenih jebača na Viagri – sve to okupano u savršenoj fotografiji, koja je taman toliko classy da film upadne na Cannes, ali i taman toliko sablasno gotički-bajkovita da se proda s naslovom koji već ima.

Okupirajte Wall Street, spalite novac
Okupirajte Wall Street, spalite novac
Evo zašto je film seksi
Evo zašto je film seksi

Drugim riječima, ‘Sleeping Beauty’ ima i arthouse hladnoću, ali i eksploatacijsku kvalitetu – leden i seksi s velikim ‘S’, uznemirujuć, lijep i taman dovoljno bizaran i čudan.
 

 

 

 

 

 

 

(8)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT