Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Sinav’ (2006)

‘Sinav’ (2006)

‘Sinav’ (2006)
0
0
Charles s ekipom

Charles s ekipom

Jean-Claude Van Damme u Turskoj!

Samo je Ömer Faruk Sorak, redatelj megahita ‘G.O.R.A.’, mogao isfurati teen komediju koja je zapravo ‘triler’ o učenicima koji kradu testove za maturu, ali i školska drama o turskim tinejdžerima izgubljenima u odrastanju i suludim školskim reformama. I još za sve to dobiti Van Dammea za malo gostovanje, u mini-ulozi pomagača Charlesa (‘izgleda kao Van Damme!’, povikaše klinci kad ga prvi put vide), koju je besplatno odradio za tri dana, kao hodajuća reklama za film.

Najveći problem (uz nabrijanu ‘modernu’ režiju i montažu u kojoj je sve toliko iskatano da vam pozlije) dijeli s većinom kineskih filmova, a on se zove – nekontrolirano rapidno blebetanje, koje engleski DVD titl jednostavno ne može pratiti pa se od inozemnog gledatelja valjda očekuje da je završio tečaj speed readinga za puno razumijevanje sadržaja.

No ako zažmirimo na jedno oko, ovo je gledljivi moderni turski mainstream s mirisom baklava i pregršt internih fora. Iako stvarno nije morao trajati dva sata.

Likovi kao iz hrvatskih sitkoma

Likovi kao iz hrvatskih sitkoma
Tragedije dolaze odnikud

Tragedije dolaze odnikud

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT