Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Saving Private Tootsie’ (2002)

‘Saving Private Tootsie’ (2002)

‘Saving Private Tootsie’ (2002)
3
0
Dobra akcija

Dobra akcija

'Saving Private Ryan' s transseksualcima!

Seting i fotografija su kao kod zadnjeg 'Ramba', ali ovo je zapravo klasični komad tajlandske niskobudžetne humorne ratne akcije.

Tzv. kathoey kultura odavno je izvršila žestoku invaziju na film, to svi već znamo, no kad jednom početni entuzijazam za istraživanje mainstream hitova s transseksualcima i transvestitima splasne, shvatite da toga ima toliko da jednostavno izgubite volju za daljnjim traganjem. Sve dok se ne pojavi nešto s ovakvim naslovom i ovakvom premisom.'Saving Private Tootsie', inspiriran stvarnim događajima, govori o skupini transseksualaca, transvestita i običnih homoseksualaca (neki od njih ne mogu prestati prditi, nekima se svijet sruši kad im metak probuši umjetnu sisu…), koji nakon pada putničkog zrakoplova iznad neprijateljskih, pobunjeničkih teritorija na granici zemlje završe u zatočeništvu, a posebni odred tajlandskih specijalaca kreće u misiju oslobađanja.

Dobiva bodove na bizarnosti, ima solidne pucačine, ali šteta što nije smješniji i zapravo uopće nije komedija, iako se ponekad kao trudi to biti.

'Lažne' žene

‘Lažne’ žene
Heroji

Heroji

Image

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT