Home Arhiva p-q-r-s-t ‘Return Of The Tiger’ (1979)

‘Return Of The Tiger’ (1979)

‘Return Of The Tiger’ (1979)
0
0

Olala…

 

DVD ovitak

DVD ovitak

 

Još jedan bruceploitation iz zlatnih 70-ih… Za razliku od onih koje sam već obradio (vidi tu i tu) i koje nisam, a odgledao sam do sada u životu (a bilo ih je “olala”….), ovaj se diči radnjom koju jednostavno nisam uspio shvatiti, dijalozima koje sam, zbog lošeg dubbinga i još lošijeg transfera DVD-a koji imam, jedva razumio… Ma prava kvaliteta jednog trash štanceraja nepoznatih malih hongkonških studija 70-ih kakve nisam propuštao kao klinac posjećujući lokalna kina čim je igralo nešto sa čijeg se plakata kočoperio kakav kosooki u borilačkoj pozi potpisan imenom sličnim Bruce Leeovom.

Ovdje jedan od desetak “klonova” Bruce Leea i uzdanica bruceploitationa, Bruce Li, nastoji uništiti hongkonšku narko-scenu izazivajući međusobne obračune dvaju suparničkih gangova. Bar tako pročitah na Internetu jer, rekoh, zaplet je zbilja skroz zapleten 🙂 i u lošoj audio/vizualnoj kvaliteti DVDa izradjenog od tko zna koje VHS kopije, teško ga je pratiti. Al’ zato se tučnjave lako prate! Ma, da ih nema, pospremio bi ovaj “Povratak tigra” među ostale “Osvete tigra”/”Povratke zmaja”/”Posljednje igre tigra” i druge nebuloze atraktivno isklišeiziranih naslova u komad mog “filmskog pamćenja” koje traje uvr’ glave pola sata. Ali, ovaj će se zadržati malo duže… Jer neke scene borbi, ovdje su zblija nezaboravne, na trenutke ludo pretjerane – ukratko, maestralne!

 

Li i pomoćnica

Li i pomoćnica
Badža i pomoćnici

Badža i pomoćnici

 

Veliko finale i Lijev obračun sa glavnim narkobossom, “Badžom” (priših mu to ime jer glumi ga Paul L. Smith koji je, između ostalog, u propalom Altmanovom “Popaju” utjelovio famoznog mrgalja :)) ne samo da je fenomenalan za jedan bruceploitation već je i fenomenalan u svakom pogledu! Hrpetina bacanja/letenja/skakanja na žicama, bacanja “svežnjeva” drvene građe na protivnike, udaranja banderama, gađanja teškom željezarijom i inim ljepotama nisam vidio nigdje. A ovdje – sve na jednom mjestu! Woha! A kad tome dodamo i score sastavljen od prefuzziranih gitarskih egzibicija (i par pokradenih komadića James Bond teme 🙂 ) – pa kuš’ bolje!

 

Li u elementu

Li u elementu
Badža u elementu

Badža u elementu

 

Solidan komad štancerajskog bruceploitation trasha koji vrijedi pogledati bar zbog odlične makljaže velikog finala. A zar se zbog ičeg drugog jedan štancerajski bruceploitation trash i gleda?

Image

(0)

Arminio Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

LEAVE YOUR COMMENT