Home Arhiva ‘No Holds Barred’ (1989)

‘No Holds Barred’ (1989)

‘No Holds Barred’ (1989)
3
0

Remek-djelo.

noholdsb1

Vrhunska ekspresivna gluma

Rip (Hulk Hogan) je popularni kečer, odan svojoj TV kući koja emitira sve njegove mečeve.
No, pohlepni vlasnik konkurentske TV kuće, genijalno nazvane ‘World Television Network’ (tumači ga Kurt Fuller, možda najpoznatiji po ulozi šašavog šerifa koji voli pozirati u speedo gaćama iz ‘Scary Movieja’) jednog dana predloži Ripu da prijeđe na njihovu stranu, nudeći mu bogatstvo, što ovaj naravno odbije (zanimljivo je da je Hogan, pet godina nakon što je film snimljen, ipak prešao iz matičnog WWF-a u konkurentski WCW).
To razljuti vlasnika, koji zatim kroz brutalni program, genijalno nazvan ‘Battle of the Tough Guys’, odluči pronaći dovoljno jakog borca koji će se suprotstaviti Ripu…

Nakon što je ’82. sa Slyem pomeo ring u ‘Rockyju 3’, Hulkster je sedam godina poslije, kad je bio na vrhuncu slave u kečerskom svijetu, dobio svoju prvu glavnu ulogu, koja mu je kasnije omogućila nastupe u nizu masterpisa 90-ih (Suburban Commando, Mr. Nanny, 3 Ninjas…).

noholdsb2

Sićušni
noholdsb3

Clash of the Titans

 

 

 

 

 

 

 

 

‘No Holds Barred’ besprijekorno funkcionira na svim razinama; prekrasna šarena scenografija, scenarij pun originalnosti i nepredvidljivih situacija (ljigavi tajkun i još ljigaviji mu pomoćnici, sprječavanje pljačke premlaćivanjem nekolicine naoružanih pljačkaša, prihvaćanje izazova nakon što mu ozlijede brata…), mnoštvo nezaboravnih trenutaka (npr. kad se čovjek doslovno usere od straha – sa krupnim planom hlača, ili kad Hulk iskoči kroz krov zaključane limuzine tri metra u zrak), prvorazredna gluma (iako su svi izvanredni, posebno treba pohvaliti Hulka, koji glumi bolje od Arnieja i Slyja zajedno), a sve protkano profinjenim simbolizmom i bezvremenskim motivom borbe dobra i zla.

Dobro, sad ozbiljno – fanovi Hulka i Tinyja Listera (koji glumi Hulkovog protivnika Zeusa) mogli bi se zabaviti, a ostali neka izbjegavaju ‘No Holds Barred’ u širokom krugu.Image

(3)

LEAVE YOUR COMMENT