Home Arhiva ‘Night Of The Dead’ (2006)

‘Night Of The Dead’ (2006)

‘Night Of The Dead’ (2006)
3
0

Doktor i ekipa

Doktor i ekipa

Prvoklasni niskobudžetni zombi-gorefest.

Nedajte se zabuniti, nema 'living' u naslovu. Iako ne sumnjam da su producenti računali kako će neki naivčina upasti u lokalnu videoteku i posuditi ovaj film misleći da uzima Romerov klasik, samo zato što su mu riječi 'night' i 'dead' ostale plutati u glavi nakon što je koji put prelistao Žuti titl. Hehe…

Koji je ovo već po redu izdanak neozombi revivala započetog zajedno s horor revivalom unatrag nekoliko godina? Milijunti? Srećom, iako se starih i novih, ozbiljnih i ironičnih, zabavnih i dosadnih, krvavih i zajebantskih zombi filmova sada već nakupilo toliko da ih se može potrpati u nekoliko odebljih specijaliziranih knjiga, dobri stari ljudetine gladni zombiji nikada ne zastarijevaju.

Premisa je klasično reanimatorska – ludi Švabo oživljava mrtvace u svojoj klinici, počevši od svoje pregažene supruge i kćeri pa do niza drugih homosapienskih eksperimenata. Jednog dana, svi oni postanu jako gladni…

Seks sa zgodnom trudnicom, žderanje mozga iz tek otvorene lubanje vlastite majke, bezglavi leš u invalidskim kolicima, djevojčica koja ždere ljudsko meso iz zdjelice, umakanje glave u izgriženi trbuh… I sve to s puno humora, naravno.

Neuredni zombiji, c-c-c

Neuredni zombiji, c-c-c
Mesarenje

Mesarenje

Image

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT